אני יודעת שמי שקורא ישר קופץ לגן שלו, אבל אם חשוב לכם החינוך בעיר, ובכלל, העיר – תשקיעו בבקשה שתי דקות בקריאה ותנצלו את ההזדמנות להראות מה אתם חושבים.
מה משתנה בגנים שלנו?
1. הורים עושים אקזיט מהגנים. (אקזיט = בחירה לצאת משירות ציבורי)
פחות ילדים נמצאים בגנים שלנו מבשנים קודמות. העיר לא קטנה. להערכתי – יותר ויותר הורים בוחרים להשאיר את הילדים שלהם לפחות עוד שנה במסגרות פרטיות, וזאת תעודת עניות לעיר שלנו. כרגע זה בערך 200 ילדים פחות משנים קודמות (שזה 6 גנים בערך), בודקת יותר לעומק את הנתונים וגם יותר אחורה.
2. מצופפים את הילדים.
גנים נסגרו בעיר, כ-11 בשנתיים האחרונות למיטב זכרוני. זה בניגוד למגמה שדרשה הקמת גנים. חלק הוסבו לפרטיים, חלק הוסבו לחינוך מיוחד. בעיר שבה האוכלוסיה גדלה, סגירת גנים נעשית רק לשם ייעול, שזה אומר ציפוף. הסיבה שלא רואים את זה חזק בנתונים – הורים שיוצאים לפרטי.
3. לא יכול להיות שמסרבים כניסה לילדים לגנים בהם יש עדיין מקום פנוי. ובלי סיבה ("לא יכולה להגיד לך למה אנחנו חוסמים את הגן בכמות הזאת"). לא שקוף, לא הגיוני ועושה רושם לא טוב.
4. הערבוב בין קצר ויול"א קיים אך ורק לשם ייעול המערכת ולא לשם טובת הילדים. ברור שזה עובד במקומות אחרים, אבל המערכת שלנו הייתה טובה יותר, וזה צעד אחורה. אם יש פה עוד הורים שהתקשרו לבקש מהם תשלום על ארוחת צהרים בגן קצר, דעו את הזכויות שלכם – מגיע לכם חינוך חובה חינם עד השעה 14:00.
5. עוד דברים שלא תראו בנתונים:
א. ביטול המדיניות משנה שעברה שהפרידה טטח מטח-חובה (למה בוטלה? מעולם לא הוסבר, אם כי לדעתי מהלך נכון).
ב. לא רואים גן מונטסורי (מבורך!) שנפתח בניגוד להגיון יחיד, בקצה העיר וללא ליווי פדגוגי לצוות.
ג. בערך 30,40 ילדים בגילאי טטח באזור אוסישקין הלכו לאיבוד למערכת. אמיתי. בגלל זה הרבה תושבים מהאזור משובצים מחוץ לאזור אוסישקין.
ד. את העובדה שאיחרו ביומיים בהעברת הנתונים לבקשתי (החוק מגדיר שצריך להעביר לחברי מועצה מידע תוך 3 ימי עבודה).
שורה תחתונה – אנחנו לא בכיוון.
ככה לא נראית השקעה בחינוך לגיל הרך.
אשמח לשמוע מחשבות שלכם ולענות לשאלות שלכם בנושא.